%0 Journal Article %T کاربرد عملیات اسیدکراکینگ و فرآیند فنتون در تصفیه پساب روغن زیتون %J مجله آب و فاضلاب %I مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلاب اصفهان %Z 1024-5936 %A علی‌آبادی, مجید %A فاضل, شهرزاد %A وهاب زاده, فرزانه %D 2006 %\ 03/01/2006 %V 17 %N 1 %P 30-36 %! کاربرد عملیات اسیدکراکینگ و فرآیند فنتون در تصفیه پساب روغن زیتون %K پساب روغن زیتون %K ترکیبات فنلیک %K اسیدکراکینگ %K فرآیند اکسیداسیون پیشرفته %K فرآیند فنتون %R %X گسترش صنایع استخراج روغن از زیتون در سالهای اخیر، مسائل و مشکلات زیست محیطی بسیاری را به دنبال داشته است. پساب حاصل از عملیات استخراج روغن از زیتون به دلیل بار آلایندگی بسیار بالا (COD≈50-220 g/L, BOD≈30-100 g/L) و همچنین حضور ترکیبات فنلیک، اسیدهای چرب فرار، کتچین ها و سایر بازدارنده ها به طور طبیعی تخریب پذیر نمی باشند. در سالهای اخیر فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته که معطوف به تشکیل رادیکال‌های فعال هیدروکسیل هستند و به منظور تخریب آلاینده‌ها به کار می‌روند، مورد توجه ویژه محافل علمی، تحقیقاتی و صنعتی قرار گرفته اند. در مطالعه حاضر ترکیبی از عملیات اسیدکراکینگ در همراهی با فرآیند اکسیداسیون پیشرفته فنتون (H2O2/Fe2+) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهند عملیات اسیدکراکینگ می تواند به ترتیب 97 ، 47 ، 30 ، 63 و 57 درصد از کدورت، COD ، کل ترکیبات فنلیک، رنگ و آروماتیسیتی پساب را حذف نماید. فرآیند اکسیداسیون پیشرفته فنتون در pH=3 و در شرایط بهینه قادر است به ترتیب 57 ، 97 ، 18 و 32 درصد از COD ، کل ترکیبات فنلیک، رنگ و آروماتیسیتی پساب را حذف نماید. زمان مورد نیاز جهت تکمیل فرآیند، 4 ساعت و غلظت بهینه هیدروژن پروکساید و یون‌های آهن به ترتیب 0/5 و 0/02 مولار تعیین گردید. نتایج آزمایشها نشان می‌دهند نوع نمک آهن و همچنین افزایش دما از 25 درجه سانتی‌گراد تا 35 درجه سانتی‌گراد تأثیر قابل توجهی در راندمان فرآیند ندارد. %U https://www.wwjournal.ir/article_2318_ee2ee4ace729bb4aecc7c8d8925e5da5.pdf