%0 Journal Article %T بررسی کیفیت میکربی آب شرب روستایی کشور در سال 1385 (تنگناها، تهدیدها و فرصتها) %J مجله آب و فاضلاب %I مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلاب اصفهان %Z 1024-5936 %A قنادی, مجید %A محبی, محمدرضا %D 2008 %\ 03/01/2008 %V 19 %N 1 %P 23-29 %! بررسی کیفیت میکربی آب شرب روستایی کشور در سال 1385 (تنگناها، تهدیدها و فرصتها) %K روستا %K آب آشامیدنی %K کیفیت میکربی %K کلر باقی‌مانده %K کدورت %R %X در پایان سال 1385 تعداد آزمایشگاههای روستایی کشور با رشدی معادل 87/93 درصد نسبت به سال 1382 از 90 واحد به 166 واحد رسید و میانگین کشوری شاخصهای کیفیت میکربی آب شرب روستایی در فاصله سالهای 1383 و 1385در بخش کلر باقی‌مانده از 90/13 به 91/43 درصد و فقدان باکتری شاخص اشریشیاکلی از 84/37 به 93/07 درصد افزایش یافت. با درج آزمون کدورت در سرفصل شاخصهای میکربی و الزام به انجام آن، شاخص مطلوبیت کدورت از دیدگاه بهداشتی (کمتر از NTU 1) به 72/69 درصد و از نظر مقبولیت عمومی و استاندارد (کمتر از NTU 5) به 95/6 درصد رسید. به‌رغم این دستاوردها، نقیصه‌های متعددی از جمله عدم کفایت تعداد نمونه‌برداری و تأخیر در انجام و گزارش آزمونها قضاوت متقن پیرامون شاخصهای کیفیت میکربی آب شرب روستایی را با تردید مواجه می‌سازد. نبود مستندهای اجرایی متناسب با شرایط روستایی و نیازهای کارکنان در صف در یک سو و از دیگر سو پراکندگی و گستردگی روستاها و فقدان نظارت مورد انتظار ناشی از نبود یا کمبود نیروی انسانی متخصص و احساس کهتری آن، فرسودگی تأسیسات و عدم نگهداری و راهبری صحیح آنها همراه با ضعف در ثبت و گزارش فعالیتها از جمله نقیصه‌های پیش‌رو است. برای جبران این نقیصه‌ها تمهیدهایی همچون پی‌ریزی ستاد ملی کمیته تخصصی بهداشت آب روستایی، برنامه‌ریزی برای توسعه‌ ایستگاههای کلرزنی و آزمایشگاههای ثابت، پی‌ریزی سرفصل نوین آزمایشگاههای سیار، تلاش برای اعمال انضباط در پردازش، تحلیل و بازخورد اطلاعات، توانمند ساختن کارکنان در صف، تدوین و ترجمه مستندهای مدیریتی و فنی مورد نیاز، کنترل‌های هوشمندانه‌ ستادی و... پیش‌بینی شده و در دست اجراست %U https://www.wwjournal.ir/article_2165_e9b7bd214bbd4bd4e0977bf8f3a8e1a5.pdf