%0 Journal Article %T بررسی شاخص‌های میکربی متعارف در آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان تکاب %J مجله آب و فاضلاب %I مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلاب اصفهان %Z 1024-5936 %A محمدیان فضلی, مهران %A محمودی بابانظر, هوشنگ %A اسدی, علی %A تاران, جعفر %D 2015 %\ 10/01/2015 %V 26 %N 4 %P 130-135 %! بررسی شاخص‌های میکربی متعارف در آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان تکاب %K آب شرب روستایی %K اشرشیاکلی %K تکاب %R %X با توجه به اهیمت کیفیت میکربی آب آشامیدنی و نبود مطالعه‌ای جامع و تحلیلی بر روی کیفیت میکربی آب آشامیدنی در مناطق روستایی شهرستان تکاب، در این پژوهش، کیفیت میکربی آب آشامیدنی در مناطق روستایی شهرستان تکاب بررسی شد. مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در تابستان و پاییزسال 1391، در مناطق روستایی شهرستانتکاب انجام شد پارامترهای میکربی مورد مطالعه،شامل کل کلیفرم و کلیفرم گرماپای به‌‌روش تخمیرلوله‌ای و نیز شمارش میکربی هتروتروفیک بود. 50 درصد روستاهای غیر زیر پوشش که از آنها نمونه‌برداری شد آلوده به کلیفرم و کلیفرم گرماپای بودند و در روستاهای زیر پوشش آبفار ۹/۱۱ درصد دارای آلودگی کلیفرمی و ۵/۹ درصد دارای آلودگی کلیفرم گرماپای بودند. میزان بهره‌مندی جمعیت روستایی از آب شرب سالم، از نظر کلیفرم در روستاهای زیر پوشش، غیر زیر پوشش و کل روستاها به‌ترتیب ۴/۸۸ ، ۵/۲۷ و 85 درصد بود و از نظر کلیفرم گرماپای به‌ترتیب ۴/۹۶، ۵/۲۷ و 91 درصد بود. در مورد آزمون هتروتروفیکدر کلیه روستاها اعم از زیر پوشش و غیر زیر پوشش تعداد موارد هتروتروفیککوچک‌تر از ۵۰۰، صفر بود. بر اساس آخرین رهنمود سازمان بهداشت جهانی، که 90 درصد فقدان باکتری اشرشیاکلی گرماپای در آب آشامیدنیاجتماعات کمتر از 5000 نفر را، با شرط کفایت نمونه‌برداری، عالی دانسته است، کیفیت میکربی آب آشامیدنی در روستاهای شهرستان تکاب مطلوب ولی پایین‌تر از استاندارد کشوری بود. %U https://www.wwjournal.ir/article_7863_10957cada4fcc6f3133972d2fb078f7c.pdf