%0 Journal Article %T پایش کیفی آب مخزن سد گیلارلو %J مجله آب و فاضلاب %I مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلاب اصفهان %Z 1024-5936 %A عالی شاملو, امیرعلی %A ناصری, سیمین %A ندافی, کاظم %D 2005 %\ 11/01/2005 %V 15 %N 3 %P 22-27 %! پایش کیفی آب مخزن سد گیلارلو %K کیفیت آب %K سد %K طعم و بو %K اتروفیکاسیون %R %X سد گیلارلو یکی از مهم‌ترین منابع آب شرب شهر گرمی، به علت داشتن کیفیت نامطلوب، موجب بروز مشکل طعم و بو در آب شهر گردیده است. در ارزیابی حوزه آبریز سد، بار فسفات و نیترات ورودی به ترتیب 0/47 و 56 تن در طول 6 ماه جریان رودخانه به دریاچه برآورد گردید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مهم‌ترین منابع آلاینده تأثیر گذار بر کیفیت آب، فاضلاب‌های انسانی، کشاورزی و اثرات زمین‌شناسی می‌باشند. در بررسی کیفی آب مخزن، در 5 مرحله نمونه‌برداری تعداد 58 نمونه از نواحی سه گانه طولی و عمقی در بازه زمانی مرداد لغایت بهمن‌ماه سال 80 برداشت و مخزن از نظر تغذیه گرایی و سیستم لایه‌بندی دمایی، مورد بررسی قرار گرفت. بررسی‌ها نشان داد که مخزن از نظر تغذیه گرایی در مردادماه در وضعیت مزواتروفیک قرار داشته و در مهرماه به وضعیت کاملاً اوتروفیک تبدیل شده و در طول ماه‌های بعدی در این وضعیت تثبیت گردیده است. علت اصلی افت کیفیت آب دریاچه، اغتشاشات ناشی از به هم خوردن سیستم لایه‌بندی دمایی بوده که علاوه بر بالا آوردن محتویات بستر دریاچه و افزایش غلظت انواع آلاینده‌ها، شرایط را برای رشد فزاینده جلبک‌ها و تسریع پدیده تغذیه گرایی فراهم نموده است. %U https://www.wwjournal.ir/article_2507_7bf75c6d56b688ba0037ab978b0d6a08.pdf