%0 Journal Article %T جداسازی، شناسایی و تعیین خصوصیات یک گونه مخمر مولد آمیلاز و کاربرد آن در تولید کاروتنوییدها با استفاده از کشت توأم %J مجله آب و فاضلاب %I مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلاب اصفهان %Z 1024-5936 %A نحوی, ایرج %A شفیعی, رسول %A شارقی, بهزاد %D 2005 %\ 06/01/2005 %V 16 %N 2 %P 33-42 %! جداسازی، شناسایی و تعیین خصوصیات یک گونه مخمر مولد آمیلاز و کاربرد آن در تولید کاروتنوییدها با استفاده از کشت توأم %K نشاسته ،آمیلاز %K مخمر %K کریپتوکوکوس آیروس %K کاروتنویید %K کشت توأم %R %X نشاسته پلی ساکاریدی گیاهی است که طی سالهای اخیر به دلیل افزایش تولید و فرآوری آن در ایران، پساب حاصل از آن از آلاینده‌های زیست محیطی محسوب می‌گردد. در این تحقیق، پس از جداسازی یک گونة مخمری مصرف کنندة نشاسته (مولد آمیلاز) و شناسایی آن به عنوان کریپتوکوکوس آیروس، برخی خصوصیات آن از لحاظ الگوی ترشح آمیلازها ، نحوه تجزیة نشاسته، ویژگی آمیلازهای مترشحه و قابلیت آن در تولید کاروتنوییدها با استفاده از کشت توأم مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده مخمر کریپتوکوکوس آیروس قادر به تجزیه و مصرف نشاستة محلول و نشاستة خام ذرت است؛ مصرف نشاستة خام در میان مخمرها جزء صفات نادر بوده و از لحاظ صنعتی اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین مخمر مولد آمیلاز قادر به تجزیه کامل نشاستة محلول در طی مدت 10 ساعت اولیه کشت و تبدیل کامل آن به مجموعه‌ای از قندهای احیا کننده است و لذا با توجه به دسته‌بندی مخمرها از لحاظ الگوی ترشح آمیلازها، این مخمر جزء مخمرهای تند رشد بر روی نشاسته محسوب می‌شود. عدم بیماری‌زایی، رشد مناسب این گونه بر روی نشاستة خام و محلول، مقاومت دمایی مناسب (کمتر از °C55) مجموعة آمیلازهای مترشحه و نیز pH مطلوب حدود 6-5/5 برای فعالیت مجموعة آمیلازهای مترشحه توسط مخمر کریپتوکوکوس آیروس، بهره‌گیری از این مخمر را در فرآیندهای صنعتی برای تولید محصولات میکروبی میسر می‌سازد. در کشت توأم مخمر کریپتوکوکوس آیروس به همراه یک گونه از مخمر رودوتورولا به عنوان مخمر مولد کاروتنوییدها که به عنوان مرحله آزمایشگاهی تولید کاروتنوییدها انجام گرفت، طیف جذبی کاروتنوییدهای تولید شده در w/v%3 نشاستة محلول  بررسی گردید و مشخص شد که کیفیت کاروتنوییدهای تولید شده نسبت به کشت خالص مخمر رودوتورولا، تغییری نیافته است. %U https://www.wwjournal.ir/article_2131_bd9f30be0f142a40e8718c84ce0ae355.pdf